Диетологът Светлана Павличенко посочва какво се случва с човек, който е решил

...
Диетологът Светлана Павличенко посочва какво се случва с човек, който е решил
Коментари Харесай

Диетолог обясни какво се случва с тялото ни, когато откажем захарта

Диетологът Светлана Павличенко посочва какво се случва с човек, който е решил изцяло да се откаже от захарта, съобщава DarikNews. 

Тя предизвестява, че пристрастяването към захарта постоянно се съпоставя с това към опиатите. Когато откаже сладкото, човек изпитва симптоми, сходни на абстиненция. В изявление за Gazeta.ru Павличенко означи, че могат да се появят прояви на агресия, нервност и главоболие. Възможно е в нормалното време за обяд или вечеря човек въобще да няма вкус, само че през нощта ще бъде обзет от неочаквана офанзива на апетит.
Неправилното хранене: Какви опасности крие дефицитът на минерали и витамини (ВИДЕО)

Според диетолога това са единствено краткотрайни усложнения. Всеки табиет се образува в границите на 21 дни, а с отхвърлянето на захарта човек би трябвало да издържи към 2-3 седмици. Но тогава ще бъдете възнаградени.Тялото ще стартира да се възвръща - кръвното налягане, равнищата на кръвната захар, наличието на " неприятния " холестерол ще намалее, чернодробната функционалност ще се възстановяват.
За да си помогнете през тези няколко седмици на прекъсване на захарта, можете да включите в менюто си храни с високо наличие на фибри – пълнозърнест самун, варива, зърнени храни, както и пресни зеленчуци и плодове, споделя диетологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР